Batı dünyası, İslam ve Müslümanlara karşı duyduğu nefretin giderek arttığını gösteren çarpıcı olaylar yaşamaya devam ediyor.
Son örneklerden biri, Kanada’nın Ajax kentinde yaşandı. Ders çalışmak amacıyla bir kütüphaneye giren başörtülü kadın, burada tanımadığı bir kişi tarafından saldırıya uğradı.
BAŞÖRTÜSÜNÜ YAKMAYA ÇALIŞTI
Saldırgan olarak belirtilen kadın, Müslüman kadına ders çalıştığı esnada çeşitli nesneler fırlatıp hakaretlerde bulundu. Olay yerine müdahale eden polis, şüphelinin mağdurun başörtüsünü çıkarmaya çalışırken üzerinde bilinmeyen bir sıvı döktüğünü ve çakmakla başörtüsünü yakmaya çalıştığını bildirdi.
SALDIRGAN YAKALANDI
Olayın ardından durum kütüphane güvenlik görevlileri tarafından kontrol altına alındı. Kaçan saldırgan, birkaç saat sonra polis ekipleri tarafından yakalandı. Saldırının “nefret” temalı olup olmadığını belirlemek üzere soruşturma başlatıldı.
“SON YILLARDA İSLAMOFOBİ KATLANARAK ARTTI”
CBC News’de yer alan habere göre, Kanada’nın en büyük Müslüman insan hakları örgütü olan Kanada Müslümanları Ulusal Konseyi (NCCM) Direktörü Stephen Brown, olayın, topluluk içinde yaşanan bir rezalet olduğunu ifade etti. Brown, ülkede Müslüman karşıtlığı (İslamofobi) olaylarının son yıllarda büyük bir artış gösterdiğini belirtti.
Brown, ülke yöneticilerine seslenerek, bu sorunun ele alınması gerektiğini dile getirdi ve polisten saldırının “nefret suçu” olarak incelenmesini talep etti.
“SALDIRI MÜSLÜMAN KARŞITLIĞINDAN KAYNAKLANIYOR”
Ajax Belediye Başkanı Shaun Collier ve Kütüphane Yönetim Kurulu Başkanı Piyali Correya, ortak bir basın açıklaması yaparak, saldırının “Müslüman karşıtlığından kaynaklanabileceği” ihtimalini gündeme getirdi. İkili, özellikle Ramazan döneminde gerçekleşen bu saldırının mağdurlarına destek olduklarını ve her türlü nefret ile hoşgörüsüzlüğe karşı duracaklarını vurguladı.