Jüpiter’in Sırrı Ortaya Çıktı: Karmaşık Yapılar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

James Webb Uzay Teleskobu’nun yeni keşifleri

NASA, Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ve Kanada Uzay Ajansı (CSA) işbirliğiyle geliştirilen James Webb teleskobu (JWST), son 3 yıldır Jüpiter’in atmosferini inceliyordu. Önceki Hubble Uzay Teleskobu’nun yerini alan James Webb Uzay Teleskobu, son keşifleriyle dikkat çekiyor.

Jüpiter’deki Büyük Kırmızı Leke’nin atmosferini inceleyen bilim insanları, bu bölgede çeşitli karmaşık yapılar buldu. Avrupa Uzay Ajansı (ESA) tarafından yapılan açıklamaya göre, Jüpiter’in üzerindeki bu alanda karanlık yaylar ve parlak noktalar tespit edildi.

Uzmanlar, bölgeden yayılan ışığın Güneş ışığından kaynaklanmadığını belirtiyor ve bu atmosferik yapıların farklı bir mekanizma tarafından şekillendirilmiş olabileceğini öne sürüyor. Fırtınanın oluşturduğu yer çekimi dalgalarının atmosferin üst kısmında hareket ederek çeşitli yapıları meydana getirdiği düşünülüyor.

Jüpiter’in yüksek basınç bölgelerinden biri olan Büyük Kırmızı Leke, etrafındaki fırtınalarla etkileşime girerek kendini koruyor. İngiliz gök bilimci Robert Hooke tarafından 1664 yılında keşfedilen bu bölge, dünyanın 4 katı büyüklüğünde bir alanı kaplıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Jüpiter’in Sırrı Ortaya Çıktı: Karmaşık Yapılar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!