İzmir’de Grev: Sokaklar Çöple Dolu, Tartışmalar Başladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’i grev vurdu: Sokaklar çöp yığınlarıyla doldu

GALERİNİN DEVAMI

HABER7

İzmir’de grev sona erdi, ancak tartışmalar başladı.

Yedi gün süren iş bırakma eyleminin ardından, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, partisine yönelik eleştirilerde bulundu.

İŞTE CHP’NİN İZMİR’E VERDİĞİ DEĞER

DİSK Genel-İş ile Toplu İş Sözleşmesi’nin imzalanmasının ardından basın önüne çıkan Cemil Tugay, grev süresince yalnız bırakıldığını ima etti. Tugay, özellikle CHP’nin İzmir milletvekilleri ile MYK’daki Genel Başkan Yardımcılarını hedef aldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay, “Bunu bir gerçek olarak sizler gördünüz. Bunları açık açık konuşmazsak bazı insanlar hatalarını düzeltmez. İlk gün Ümit Özlale ve Seda Kaya Ösen’in ardından Salih Uzun’un açıklama yaptığını duydum. Ancak diğer vekillerimiz ve İzmir’i temsilen MYK’da olan Genel Başkan Yardımcılarımız bu dönemde nedense sessiz kalmayı tercih ettiler. Sürece katkılarını göremedim.” ifadelerini kullandı.

ÖZEL’E SÖZ SÖYLEYEMEDİ

Günler boyunca konu hakkında açıklama yapmayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i eleştirememesi, Cemil Tugay’ın dikkat çeken bir diğer noktası oldu.

İzmir’i çöp götürüyor! Grev 7. gününde… Özgür Özel İzmirlileri yok saydı.

BABADAN OĞULA SALTANAT İTİRAFI

Eski başkan Tunç Soyer döneminden kalan “belediyede çalışan birinin emekliliği durumunda çocuğunun işe alınması” uygulamasının kendi yönetiminde de devam ettiğini kabul eden Tugay, “Çalışanlarımız aynı zamanda bizim ailemizden insanlar. Belediyeye hizmet ettikten sonra hayatta kaldığında diğer aile bireyleri geçinemediğinde aileden birisini o aileyi geçindirmek için işe almayı görev biliyoruz. Baba emekli oldu, çocuk işe alındı gibi bir durum söz konusu değil.” şeklinde konuştu.

BANKAMATİK MEMURLARINI İŞARET ETTİ: ÇIKARTACAĞIM!!

Sendika yöneticilerinin aile üyelerinin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde kadrolara yerleştiği yönündeki iddialara değinen Cemil Tugay, sorumluluğu Tunç Soyer dönemine atarak, torpilli işe girip bankamatik memurluğu yapanların kovulacağı mesajını verdi. Tugay, şunları söyledi:

“Ben kendi dönemimde hiçbir sendika yöneticisinin akrabasını işe almadım. Benden önceki dönemde ne olduğu hakkında bilgim yok. Rakamlar ve isimler biraz muğlak. İnsanlara bu gözle bakmayı doğru bulmuyorum. Liyakatle o göreve girmiş ve başarılı bir şekilde görevini yapan insanların da karalanmaması gerektiğini düşünüyorum. Ancak, liyakatsizlikle işe alınmış ve şu anda atıl durumda olan çalışanları işten çıkaracağım.”

NASILSA İZMİRLİ ÖDÜYOR! EN DÜŞÜK PERSONELE 66 BİN MAAŞ

İZENERJİ, İZELMAN ve EGEŞEHİR A.Ş. işçilerinin günler süren grevi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın “son teklif” olarak tanımladığı paketin kabul edilmesiyle sona erdi. Belediyenin bürokratları ile SODEM-SEN’in dün gece ilettiği teklife göre, işçilere yüzde 30 zam ve yüzde 19’luk enflasyon farkı ödenecek.

İşçiler bu teklifi kabul ederek, toplu sözleşmenin imzalanması yetkisini sendika şube yöneticilerine verdiler. Böylece İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde en düşük maaşın 66 bin TL olacağı duyuruldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’de Grev: Sokaklar Çöple Dolu, Tartışmalar Başladı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!