CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerinde görev yapan yaklaşık 23 bin işçi arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, sağlanan uzlaşmasızlık nedeniyle tıkanmış durumda. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın 59 bin TL’lik maaş teklifi, DİSK tarafından geri çevrilirken, sendikanın 82 bin TL talepte bulunması ile görüşmelerde ilerleme kaydedilemedi. Bu gelişmelerin ardından, binlerce işçi grev başlatarak çeşitli hizmetlerin aksamasına yol açtı. DİSK/Genel-İş Sendikası’nın 1, 2, 3 ve 9 No’lu Şubeleri tarafından alınan grev kararı sonucunda, özellikle otobüs seferlerinde ciddi aksamalar meydana geldi ve bu durum vatandaşların mağduriyetine neden oldu.
DİSK TEMSİLCİSİNİN AKRABALARI BELEDİYEDE ÇALIŞIYOR
İzmir’de başlayan grev, Türkiye genelinde geniş yankı bulurken, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde dikkat çeken bir durum da ortaya çıktı. Oda TV’nin haberine göre, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’nın “Bizim maaşlarımız yüksek değil, sizin maaşlarınız düşük” ifadeleriyle dile getirdiği durum, onun çok sayıda akrabasının belediyede çalıştığını ortaya koydu.
İddialara göre, Sarı’nın öz oğlu başta olmak üzere birçok akrabası CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde aktif olarak görev tutuyor. Bunun yanı sıra, Memiş Sarı’nın yaklaşık 20 akrabasının İzenerji şirketinde ve eşi M.S’nin de İzelman’da maaş aldığı ifade ediliyor.
Daha da ilginci, Genel İş 1 No’lu Başkanı Engin Topal’ın da aile bireylerinin belediye çatısı altında çalıştığına dair iddialar mevcut. Bu durum, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki işçi akrabalıkları ile ilgili tartışmaları yeniden alevlendirmiş durumda.