Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen İstiklal Marşı’nın kabulünün 104. yıl dönümü etkinliği, Nazilli Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanarak gerçekleştirildi. Etkinlik, saygı duruşu ile başladı ve sonrasında İstiklal Marşı okundu. Programa Nazilli Kaymakamı Huriye Küpeli Kan, Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, Aydın Barosu Nazilli temsilcisi Av. Emel Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Refik Özsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek’in yanı sıra, siyasi parti temsilcileri, Nazilli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Karataş, Kuvayi Milliye Efeleri, STK temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci ile vatandaşlar katılım gösterdi.
Nazilli Belediyesi’nin tiyatro salonunda düzenlenen etkinlikte, ilçedeki okullar arasında gerçekleştirilen mektup, resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.
Açılış konuşmasını yapan Nazilli Lisesi Müdür Yardımcısı Yalçın Dikili, “İstiklal Marşı, Türk milletinin dünyaya ilanı ve bağımsızlığının kanıtıdır. Kıymetli Mehmet Akif’in ifadesiyle ‘O şiir bir daha yazılamaz; onu ben de yazamam; onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. O şiir artık benim değil, milletin malıdır.’ Bu temennilere yürekten katılıyor ve milletimizin bir daha böyle zorlu günler yaşamaması dileğinde bulunuyor; şairimiz, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle anıyoruz.” dedi.
Program, İstiklal Marşı ile ilgili belgesele ve “İstiklal” adlı oratoryo gösterisine yer verilerek sona erdi.