Son dakika gelişmesi! İstanbul’da terör örgütü DHKP-C üyesi kişilere finansman sağladıkları iddialarıyla Maltepe, Ataşehir, Sarıyer ve Şişli belediyelerine yönelik kapsamlı bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında 34 adrese baskın düzenlenirken, 38 şüpheliden 32’si gözaltına alındı.
DHKP-C’nin finansman sağlayabilmek için kurduğu komitenin adı İKOM. Bu yapı, belediyeleri ziyaret ederek örgüt adına finansman desteği talep ediyor. Ayrıca, işten çıkarılan bir tekstil firmasına saldırarak, belediyelerle yapılan ihalelere müdahil olmaktalar. Bu ihalelerin tamamı, usulsüzlük yapılarak tekstil firmasıyla ilişkilendirilmiş durumda.
Baskınlara dair yürütülen soruşturma çerçevesinde, Ataşehir, Maltepe, Şişli ve Sarıyer belediyelerinde çalışan toplam 38 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı ve bu kişilerin 32’si yakalandı.