İstanbul’da Sahte Dolar Operasyonu: 1.5 Milyon Dolar Ele Geçirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı şüphelilerin Irak’ta ürettikleri sahte dolarları Türkiye’ye getirerek İstanbul’da piyasaya sürmeye hazırlandıklarını tespit etti. Ekipler, şüphelileri fiziki ve teknik takibe alarak çalışmalarını sürdürdü.

Çalışmalar sonucunda şüphelilerin sahte paraları Fatih’te piyasaya sürmek üzere buluşma ayarladığı belirlendi. Polis ekipleri, şüphelileri takibe devam ederken bir kişiyi suçüstü yakaladı. Şüphelinin üst aramasında bir buçuk milyon dolar sahte para ve dijital materyal ele geçirildi.

Telefonda yapılan incelemede başka adreslerde de sahte para olabileceği belirlendi ve söz konusu adreslere operasyon düzenlendi. Operasyonda 2 kişi daha yakalandı ve yapılan aramalarda sahte 28 bin 900 dolar ile suç geliri olan 5 bin 500 dolar ele geçirildi. Ayrıca, başka kişilere ait kimlik bulunduran 2 kişi de gözaltına alındı ve şüphelilerin üzerinde sahte kimlikler bulundu.

Gözaltına alınan 3 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkeme tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğer şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Sahte Dolar Operasyonu: 1.5 Milyon Dolar Ele Geçirildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!