İstanbul’da meydana gelen depremlerin ardından tatil haberleri ardı ardına gelmeye başladı. Eğitim Bakanı Tekin, İstanbul’daki eğitim faaliyetlerine 2 gün ara verildiğini duyurdu. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı da üniversitelerde eğitime ara verildiğini bildirdi.
TEKİRDAĞ VE KOCAELİ’DE EĞİTİME ARA
Bu açıklamaların ardından Tekirdağ ve Kocaeli illerinden de benzer haberler ulaştı. İki ilde eğitime bir gün süreyle ara verildiği bildirildi.
Tekirdağ Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Bugün saat 12.49’da Marmara Denizi, Silivri açıklarında 6.2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Bu nedenle ilimizdeki ilk ve orta dereceli okullarda ve kreşlerde eğitim-öğretime 1 gün ara verilmiştir.” denildi.
Ayrıca, kamu kurumlarında çalışan engelli, hamile, malül gazi ve 10 yaşından küçük çocuğu olan anneler bu süre zarfında idari izinli sayılacak. Ancak sağlık ve güvenlik birimlerinde görev yapan personel bu kapsamın dışında kalıyor.
Kocaeli Valiliği de benzer bir açıklama yaparak, “Marmara Denizi, İstanbul Silivri açıklarında gerçekleşen 6.2 büyüklüğündeki deprem ilimizde de hissedilmiştir. 24 Nisan 2025 Perşembe günü, il genelindeki resmi ve özel tüm eğitim kurumları, Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursları (uygulamalı sürüş eğitimleri hariç) ve diğer tüm kurslarda (rehabilitasyon merkezleri ve açık öğretim kurumları dahil) eğitim ve öğretime 1 gün ara verilmiştir.” ifadelerini kullandı.
Kamu kurumlarında çalışan malül gazi, hamile, engelli ve kronik hastalığı olan personel ile eğitime devam eden 10 yaşından küçük çocuğu bulunan kadın personeller de bu gün idari izinli sayılacaklar. Ancak, kurum çalışma işleyişinde mesaisi zaruri olanlar bunun dışındadır.
YALOVA’DA OKULLAR TATİL
Yalova Valisi Hülya Kaya, ildeki yapılan incelemelerde okullarda herhangi bir hasar tespit edilmediğini belirtti. Ancak öğrenci ve velilerin endişeleri göz önünde bulundurularak, 24 Nisan 2025 Perşembe günü resmi ve özel tüm eğitim kurumlarında eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir.” dedi.