İstanbul Çöl Sıcaklıklarına Hazır Mı? Yüzde 100 Nem Oranı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Temmuz ayının ortalarına gelindiğinde sıcak hava etkisini giderek artırmaya başladı. Yükselen sıcaklıklarla birlikte nem oranları da rekor seviyelere ulaştı. Dün İstanbul’da iki ilçede nem oranı yüzde 100’e çıktı. Meteoroloji raporlarına göre, sıcaklıkların daha da yükseleceği öngörülüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM, ülke genelinde Afrika ve Basra kökenli sıcak hava dalgalarının etkili olduğunu açıkladı. Bu sıcak hava dalgası nedeniyle sıcaklıkların 34-37 derece aralığında seyredeceği tahmin ediliyor.

Ölçümlere göre nem oranları yüzde 100’e varırken sıcaklıklar hissedilen 5-8 derece daha yüksek olacak. Prof. Dr. Meral Mert, aşırı sıcaklara karşı önlem alınmasını tavsiye ederek “Yolda bayılmış kişilerin sedyeyle getirildiğini sık sık görebiliyoruz, bu konuda dikkatli olmalıyız” dedi. İstanbul’un çöl sıcaklarını yaşamasının 26 Temmuz’a kadar süreceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji raporlarına göre, sıcak ve nemli hava bir süre daha etkisini sürdürecek. NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, “Aşırı nemin pazar günü yavaş yavaş azalacağını ve sıcaklıkların da düşeceğini bekliyoruz. 24 Temmuz’dan itibaren biraz serinlik bekleyebiliriz, en azından rüzgarlar serinlik hissi verecektir” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Şanlıurfa’da sıcaklık 40 dereceyi aştığı için insanlar olduğu kadar hayvanlar da serinlemek için çaba harcıyor. Balıklıgöl’ün cami avlusunda bulunan su, güvercinler için adeta bir banyo haline geldi. Kuşlar suya konarak serinlemeye çalıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul Çöl Sıcaklıklarına Hazır Mı? Yüzde 100 Nem Oranı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!