İsrail-Iran Savaşında Tansiyon Yükseliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail, 13 Haziran Cuma sabahı İran’a yönelik düzenlediği saldırılarla bölgedeki gerilimi artırdı. Bu eylemin ardından, İsrail, İran’ın kritik stratejik noktalarını vurduğunu duyurdu. İran ise bu saldırıda üst düzey yetkililerin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Bölgede yaşanan gerginlik sürerken, İngiliz haber ajansı Reuters, uydu görüntüleme şirketi Maxar aracılığıyla elde ettiği fotoğrafları yayınlayarak durumu gözler önüne serdi.

Yayımlanan görüntülerde, askeri tesislerin saldırıdan önce ve sonra çekilmiş fotoğraflarına yer veriliyor. Öne çıkan bir görselde, İran Devrim Muhafızları’nın Kum bölgesindeki tesisinin 1 Mayıs’ta ve saldırı sonrası çekilmiş görüntüleri bir araya getirildi.

Ayrıca, İran’ın Piranşehr kentindeki askeri tesislerin 22 Mayıs’ta çekilen fotoğrafları ile saldırıdan sonraki halleri de dikkat çekti. İsfahan şehirinde bulunan uranyum zenginleştirme tesisine ait görüntülerde ise, İsrail’in gerçekleştirdiği saldırıların etkileri net bir şekilde görünür hale geldi.

İsrail, saldırıları kapsamında İran’ın askeri tesislerini ve nükleer araştırma faaliyetlerinin sürdürüldüğü stratejik noktaları hedef almıştı. Piranşehr’deki tesislerdeki tahribat açık bir şekilde gözler önüne serildi.

İsfahan’daki tesisin çeşitli noktalarının yıkıldığı ve saldırının ciddi boyutlarda zarara yol açtığı belirgin bir şekilde görülebiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail-Iran Savaşında Tansiyon Yükseliyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!