Gazeteci İsmail Saymaz’a yurtdışına çıkış yasağı getirildi. Saymaz, bu durumu sosyal medyada duyurdu. Pasaportuna el konulduğunu ifade eden Saymaz, “Kaçacak olsaydım… Son 1.5 ayda beş kez yurtdışına çıkıp geri dönmezdim. 7 Mart’ta Almanya’ya gittiğimde hakkımda soruşturmalar olduğunu bile bile 12 Mart’ta dönmezdim.” şeklinde konuştu.
İsmail Saymaz, sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı ve kendisine yurtdışına çıkış yasağı getirildiğini belirtti. “Pasaportuma el kondu” diyen Saymaz, yapılanları eleştirel gazeteciliğe yönelik bir tehdit olarak değerlendirdi ve bunu reddetti.
Saymaz, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Haftalardır süren itibar suikastlerine bir de hukuksuzluk eklendi. Eşim, çocuğum ve arkadaşlarımla hafta sonu tatili için yola çıkmışken, hakkımda yurtdışına çıkış yasağı olduğuna dair bilgi aldım. Pasaportuma el kondu. Kaçacak olsaydım, son 1.5 ayda beş kez yurtdışına çıkıp geri dönmezdim. 7 Mart’ta gittiğim Almanya’dan, hakkımda soruşturmalar olduğunu bilen biri olarak 12 Mart’ta dönmezdim. Savcılık tarafından ifadeye çağrıldığım her durumda koşa koşa gittim. Geçen perşembe günü üç ayrı soruşturmadan ötürü Bakırköy Adliyesi’nde bulundum. Gazetecilik dışında başka bir suçum yok. Türkiye’den başka bir yere gitmeye niyetim yok. Bu yapılanları eleştirel gazeteciliğe bir gözdağı olarak görüyorum ve kesinlikle reddediyorum.”
Haftalardır süren itibar suikastlerine bir de hukuksuzluk eklendi.
Eşim, çocuğum ve arkadaşlarımla hafta sonu tatili için yola çıkmışken hakkımda yurtdışına çıkış yasağı konduğunu öğrendim. Pasaportuma el kondu.
Kaçacak olsaydım…
Son 1.5 ayda beş kez yurtdışına çıkıp dönmezdim.…
— İsmail Saymaz (@ismailsaymaz) March 15, 2025
Bu durum, hukuksuz bir uygulama olarak değerlendirilmektedir.
Eleştirel gazeteciliğe yönelik bir baskı olduğu ise sıkça dile getirilen bir görüş.
Bu kararın ne derece doğru ve yerinde olduğu ise tartışma konusu olmaya devam edecek.
Paylaşmak ister misiniz?
15 Mart 2025