İran’da gerçekleştirilen bir baskında, Tahran’ın Rey ilçesindeki üç katlı bir atölyede çok sayıda insansız hava aracı (drone) parçası ve patlayıcı malzeme ele geçirildi. Bu operasyon, İran devlet televizyonu tarafından yayımlanan görüntülerle duyuruldu.
DAHA FAZLA DRON ÜRETİM ATÖLYESİNE RASTLANABILIR
Ülkenin güvenlik güçleri, İran genelinde başka dron üretim atölyeleri olabileceğini ve bunların yerlerinin tespitine yönelik çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.
Tahran’da ayrıca, yollarda kontrol noktaları oluşturulurken şüpheli araçların aranmasına başlanıldığı bildirildi.
İsrail de bu süreçte, bazı saldırılarını mini kamikaze insansız hava araçlarıyla gerçekleştirmekte.
İSRAİL’İN İRAN’A YÖNELİK ŞİDDETLİ SALDIRILARI
İsrail, 13 Haziran’da İran’ın çeşitli şehirlerinde nükleer tesislerinin yanı sıra ordu üst düzey komuta kademesini hedef alan geniş çaplı saldırılarda bulundu.
Bu saldırılarda İran Genelkurmay Başkanı, Devrim Muhafızları Genel Komutanı ve bazı üst düzey komutanların yanı sıra 9 nükleer bilim insanının hayatını kaybettiği açıklanırken, toplam sivil kaybın ise 224 olduğu bildirildi.
İran ordusunun İsrail’e yönelik balistik füzelerle gerçekleştirdiği misillemede ise 14 kişinin öldüğü ve 400’den fazla kişinin yaralandığı aktarıldı.
Bu gelişmelerin ardından Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülke, İsrail’i kınayan açıklamalarda bulundu.