ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, İran’ın Yemen’deki Husilere sağladığı desteğin sonuçsuz kalmayacağını vurguladı. Hegseth, yaptığı açıklamada, “Bu durumu dikkatle izliyoruz. Zaman ve mekan seçimi tamamen bize ait olacak” şeklinde bir uyarıda bulundu.
Hegseth, sosyal medya platformu X üzerinden gerçekleştirdiği “İran’a mesaj” başlıklı paylaşımında, Husilere yönelik ölümcül desteği bildiklerini ve Tahran’ın Amerikan ordusunun kapasitelerini iyi kavradığını ifade etti. Ayrıca, İran’ın daha önce konu hakkında kendisine uyarılar yapıldığını hatırlattı.
ABD Başkanı Donald Trump, 15 Mart’ta yaptığı bir açıklamada, ABD ordusuna Yemen’deki İran destekli Husilere karşı kapsamlı bir saldırı başlatma talimatı verdiğini duyurmuştu. Bu bildirimin ardından, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Yemen’deki farklı Husi hedeflerine yoğun hava saldırıları düzenlemeye başlamıştı. Husi militanları bu süreçte, ABD gemilerine ve dronlara karşı saldırılar düzenlediği gibi, İsrail’e yönelik eylemlerine de devam etti.