İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin Hayatını Kaybettiği Kaza Sonrası Enkaza Ulaşıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi taşıyan uçak dün düştü ve enkaz alanına sabah saatlerinde ulaşıldı. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti ve Türkiye’den İran’a arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Aynı zamanda TSK’ya ait Akıncı İHA da arama çalışmalarına katıldı.

İran devlet televizyonunda yapılan haberde, helikopterin enkazına ulaşıldığı ve içerisinde bulunan herkesin hayatını kaybetmiş olabileceği belirtildi. İranlı yetkili, İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan’ın hayatını kaybettiğini duyurdu.

Kaza nedeni olarak İran devlet televizyonu, olumsuz hava koşullarını gösterdi. Kazada Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan da yaşamını yitirdi. İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, ülkenin işlerinde herhangi bir aksama olmayacağını belirtti.

İbrahim Reisi’nin hayatı ise; 14 Aralık 1960’ta doğduğu şehirden itibaren hukuk eğitimi aldığı ve çeşitli görevler üstlendiği detaylarını içeriyor. İran’da yapılan seçimlerde muhafazakarların adayı olarak seçilen Reisi, 28 milyon 600 bin oyun 17 milyon 800 binini alarak Cumhurbaşkanı seçildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin Hayatını Kaybettiği Kaza Sonrası Enkaza Ulaşıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!