İstanbul’da gerçekleşen bir düğün, CHP’nin önemli isimlerini bir araya getirdi. CHP Tuzla eski İlçe Başkanı Hasan Uzunyayla’nın oğlunun düğününe, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu nikah kıyarken, Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da şahitlik yaptı. Tören, Kılıçdaroğlu’nun verdiği ‘kavga’ ve ‘barış’ mesajıyla damga vurdu.
Düğüne katılan birçok CHP’li isim arasında Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu ve Eski İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da yer aldı.
Nikah memuru olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, mikrofonu şahit Kemal Kılıçdaroğlu’na uzatarak, “Deneyimlerinizden çok güzel tavsiyeler olacaktır” dedi. Kılıçdaroğlu da, “Başkan güzel bir konuşma yaptın, aynı dilekleri paylaştığımı ifade edeyim” diyerek çiftlere ömür boyu mutluluklar diledi ve barışmayı unutmamaları gerektiğini vurguladı.
Nikah töreninden sonra Kılıçdaroğlu, İmamoğlu, ilçe ve belediye başkanları düğün odasında kahve içip sohbet etti. Bu buluşma, CHP’de 8 Eylül’de yapılması planlanan Tüzük Kurultayı öncesinde gerçekleşen dikkat çekici buluşmaların bir devamıydı. Geçtiğimiz günlerde İBB Başkanı İmamoğlu, eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu evinde ziyaret etmişti. İmamoğlu, bu görüşmeye ilişkin, “Biz beraber çalıştık, kader birliği yaptık ve bundan sonra yeni bir dönem var, yeni bir süreç var. Bu sürece Sayın Kılıçdaroğlu ve partimizin büyüklerinin ışık tutması, yön vermesi, tavsiyede bulunması kadar önemli husus yoktur. Bu nedenle Sayın Kılıçdaroğlu’yla defalarca buluşmayı dilerim” şeklinde konuşmuştu. Bu buluşma, CHP içindeki uyum ve dayanışmanın önemini bir kez daha gözler önüne serdi.