İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik gerçekleştirilen yolsuzluk ve terör soruşturmasında önemli bir karar, geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyuruldu.
Uzun süredir gündemde olan davada, Ekrem İmamoğlu’nun yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandığı bildirildi. Diğer şüphelilerle ilgili de dikkate değer kararlar alındı.
İMAMOĞLU DAHİL 51 KİŞİ TUTUKLANDI
Mahkeme, İmamoğlu’nun yanı sıra Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık da dâhil 50 kişinin tutuklanmasına karar verdi.
Ek olarak, 41 zanlı için adli kontrol tedbirinin uygulanmasına da hükmedildi.
MUHALİF ÜNLÜLERDEN BOYKOT ÇAĞRISI
Bu gelişmelerin ardından, kararı hükümete ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a atfeden muhalif kesimlerden boykot çağrıları yükselmeye başladı.
Oyuncu Müjde Evrim Alasya, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
Ekrem İmamoğlu’nun haksız yere tutuklanması, yalnızca bir bireye değil, halkın iradesine yapılan bir müdahaledir. Bu adaletsizliğe karşı durmanın birçok yolu bulunmaktadır. Bunlardan biri en barışçıl ve etkili yöntemlerden biri olan boykot seçeneğidir.
Tüketim azaldığında vergi gelirleri düşer, halka sırtını dönmüş olan iktidarın tek dayanağı sermaye zayıflar. Kararlı bir boykot, devlet yapılarını doğrudan etkileyebilir.
NASIL YAPACAĞIZ
Sadece nakit para kullanmaya karar vereceğiz.
Sadece zorunlu ihtiyaçlarımızı temin edeceğiz.
Yüksek vergi uygulanan ürünleri (alkol, sigara) satın almayacağız.
İktidarı destekleyen markaları ifşa edeceğiz.
Çevremizdeki küçük üretici ve esnafı tercih edeceğiz.
Boykotu yaygınlaştıracak ve büyüteceğiz.