Ekrem İmamoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ve ailesi hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle bugün Silivri Adliyesi’nde hakim karşısına çıktı.
7 YIL 4 AYA KADAR HAPİS CEZASI TALEP EDİLİYOR
Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, İmamoğlu’nun ‘kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret’, ‘tehdit’ ve ‘terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek’ suçlarından 2 yıl 8 aydan 7 yıl 4 aya kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.
DURUŞMADAKİ GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞILDI
İmamoğlu’nun duruşmada çekilmiş görüntüleri de sosyal medyada paylaşıldı. İmamoğlu, duruşmadaki savunmasının ayrıntılarını takipçileriyle paylaştı.
İşte İmamoğlu’nun savunma metninin detayları:
“ÇOK DERSLER ÇIKARDIM”
İmamoğlu, sözlerine yıllar önce Ergenekon davalarında yaşanan haksızlıkları hatırlatarak başladı. O günlerde yaşanan adaletsizliklere tanıklık ettiğini söylerken, siyasi duyarlılığının onu Silivri’ye taşımak için bir neden oluşturduğunu ifade etti.
Geçmişte yapılan kumpaslarda insanlara yaşatılan acılara dikkat çeken İmamoğlu, adaletin sağlanması gerektiğini vurguladı. Türk milletinin adalet anlayışına ve devletin adalet dini olduğuna inandığını belirtti.
İstanbul’un büyük tarihi ve kültürel önemine vurgu yaparak, Silivri’de bulunmasının fedakarlık gerektiren ve hukuksuz bir durumda olduğunu dile getirdi.
“SİLİVRİ’DE NEDEN BULUNUYORUM?”
İmamoğlu, duruşmada neden burada olduğunu sorguladığını belirtti. Üç kez seçim kazanarak İstanbul’un halkı adına gerektiğini savundu. Bu seçimlerin demokratik olan bir irade olarak millete devredildiğini ifade etti.
“BİR SONRAKİ SEÇİMDE CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMAK İÇİN BURADAYIM”
İmamoğlu, bir sonraki seçimde cumhurbaşkanı adayı olarak çıkacağına dair söylediklerini yineledi. 86 milyon insanın huzuruna, temsil ettiği değerler ile çıkmayı hedeflediğini belirtti.
Türkiye’deki siyasi atmosferin sunduğu zorluklardan bahsederken, duruşmadaki konuşma rahatlığının altını çizdi. Türkiye’nin demokratik sürecinin devamına inancının tam olduğunu vurguladı.
Konuşmasında, insanların birbirine hizmet etmesi ve birlik içinde olmanın önemine değindi. Haksızlığa uğrayanların yanında duracağını, yargı sürecinde de adalet arayışında bulunacağını ifade etti.
“TEHDİT DEĞİL, TEMİNAT OLMAK İÇİN BURADAYIM”
İmamoğlu, kendi açısından bu durumu tehdit olarak görmediğini, aksine insanların geleceğinin teminatı olmak maksadıyla burada bulunduğunu belirtti.
Adaletin sağlanması konusundaki inancıyla, bu değerleri savunmayı sürdüreceğini, geçmişte olduğu gibi bugün de haksızlığa karşı duracağını sözlerine ekledi.
“SALONDAN ELİM BOŞ ÇIKMAYACAĞIM”
İmamoğlu, kendisine isnat edilen suçlar hakkında net bir duruş sergileyeceğini belirtti. Kendisi için oluşturulan durumun, geçmişteki davalardaki haksızlıklara ve huşu içinde olanlardan biri olarak tanınmasına dair bir örnek teşkil ettiğini ifade etti.
Yüksek mahkeme önündeki bu adalet arayışının herkes için önemli bir ifade olduğunu belirtti ve Türk yargısının geçmişte yaşadığı zorlukları dikkate alarak bu duruşmanın aşamasında daha dikkatli olunması çağrısında bulundu.
İmamoğlu’nun duruşması devam ederken, kamuoyundaki tepkiler ve gelişmeler ile birlikte süreç şekillenecektir.