İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri Cezaevi’nde bulunduğu süre zarfında sosyal medya üzerinden dikkat çekici bir açıklamada bulundu.
İmamoğlu, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalananların ifadelerinin gündeme gelmesi üzerine, “Buradan dostlarıma sesleniyorum: Gerekirse önünüze konulan o iftiranameleri düzmece olduğunu bilerek imzalayın. O imzaların yükünü tek başıma taşırım.” ifadelerini kullandı.
Bu paylaşımında, savcılık tarafından yürütülen süreçleri eleştiren İmamoğlu, “Kirli kumpasta; iş insanları, bürokratlarım, yol arkadaşlarım; baskı, tehdit ve şantajla iftiraya zorlanıyor. Hayatında adliye koridoruna uğramamış tertemiz insanlar, tarihimizin en sistematik ve en utanç verici yargı tacizine maruz bırakılıyor.” şeklinde konuştu.
Yargı mensuplarının siyasi çıkarlar uğruna masum insanlara zulmettiğini vurgulayan İmamoğlu, devletin adalet mekanizmasının bir şantaj aracına dönüştüğünü belirtti. “Seni mahvedeceğiz. Aileni tutuklayacağız. Çoluğundan çocuğundan yıllarca ayrı bırakacağız. Gel, iftira at, kurtul!” gibi tehditlerin o karanlık odalarda gündeme geldiğini ifade etti.
İmamoğlu, 15 Ocak 2025’te yaptığı bir açıklamada, “Mert olun, cezamı onaylayın; ama masum arkadaşlarımı rahat bırakın!” diyerek adalet talebini yineledi. Bu süreçte, yol arkadaşlarının ve sevdiklerinin tehdit edilmesine dikkat çekti ve “Mafyanın bile kullanmayacağı yöntemlere başvuruyorsunuz!” diye ekledi.
Son olarak, dostlarına hitap eden İmamoğlu, onurlarını ve ailelerini korumaları yönünde uyarıda bulundu. “Gerekirse önünüze konulan o iftiranameleri düzmece olduğunu bilerek imzalayın. Hiçbirinizin çocuğunun geleceği benim özgürlüğümden daha kıymetsiz değil.” sözleriyle duruşunu net bir şekilde ifade etti.
İmamoğlu, bu mücadelede sadece kendi kaderinin değil, toplumsal adaletin de gözetildiğini vurgulayarak, “Bu kirli düzene boyun eğmeyeceğimi de kimse unutmasın!” ifadesini kullandı. Gelecek günlerde adaletin, onurun ve haysiyetin yeniden kazanılacağına inandığını da sözlerine ekledi.