İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında yürütülen soruşturmalar nedeniyle tutuklanarak Silivri’deki Marmara Cezaevi’ne konuldu. İmamoğlu, burada bulunduğu süre zarfında sosyal medya hesabından dikkat çekici bir paylaşımda bulundu. Paylaşımında, gözaltına alınan bireylere kötü muamele yapıldığına dair iddialarda bulundu.
İmamoğlu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Çok üzülerek duyuyorum ki; gözaltına alınan pırlanta gibi genç evlatlarımıza adına polis diyemeyeceğim bir grup kendini bilmez kötü muamele yapıyormuş. Bunlara polis diyemem çünkü benim şerefli polisim milletin gencecik evlatlarına bu zulmü yapmaz.”
Bu gelişmeler üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü, konuyla alakalı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Türk Polis Teşkilatı, yasadışı eylemlere karşı görevini büyük bir özveri, sabır ve sağduyuyla yerine getirmektedir. Aynı şekilde gösteri ve eylemlerde gözaltına alınan şahıslarla ilgili olarak da yasal mevzuat çerçevesinde işlemler titizlik ve hassasiyetle yürütülmektedir.” ifadelerine yer verildi.
Ayrıca, çeşitli sosyal medya platformlarında gözaltılara dair yapılan “Kötü muamele” iddialarının kasıtlı olarak yayılması dikkat çekti. Emniyet, bu tür paylaşımların gerçek dışı olduğunu vurgulayarak, “Bu aşağılık bir yalandır. Polisimize yapılan bu iftirayı atan ve yayanlarla ilgili olarak yasal işlemler başlatılmıştır.” şeklinde açıklamada bulundu.