Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonda, İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, doktorların e-imzalarını çalarak yeşil ve kırmızı reçeteye tabi ilaçları piyasaya sürdüğü tespit edilen şüphelilere yönelik çalışmalarını genişletti. Operasyon, 2023 yılı Kasım ayında gerçekleştirilmiş olup, 15 kişi tutuklandı.
Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ile iş birliği içinde yürütülen çalışmalar sonucunda, şüphelilerle ilişkili oldukları belirlenen eczacılar ve çalışanlarına yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Bu operasyonlar İzmir, İstanbul, Antalya ve Aydın’da gerçekleştirildi.
Yapılan aramalarda 2 tabanca ile bu silahlara ait 3 şarjör ve 87 fişek, dijital materyaller ile usulsüz olduğu belirlenen reçeteler ele geçirildi ve 22 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler adliyeye sevk edildi, 8’i tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Geçen yılın kasım ayında gerçekleşen operasyonda, İzmir, İstanbul, Manisa, Bursa, Ordu ve Antalya’da doktorların e-imza cihazlarını çalarak yeşil ve kırmızı reçeteye tabi ilaç yazdığı iddia edilen 22 şüpheliden 15’i tutuklanmıştı.