Hüseyin Yayman: Türkiye, Avrupa’nın Çifte Standartlarına Karşı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Hatay milletvekili ve TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman, CNN TÜRK’te verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu.

Yayman’ın konuşmasından bazı önemli noktalar şunlar:

Bugün Türkiye olarak heyecan içindeyiz, milli futbol maçını izleyeceğiz. Türk Milli Takımı Avusturya karşısında harika bir performans sergiledi. İrlanda karşısında da zafer kazandık. Merih’in yaptığı bozkurt işareti sadece bir futbol jesti. Fakat futbolun sadece futbol olmadığını hatırlatmak isterim. Burada çifte standartlı yaklaşımlar söz konusu. Küçük bir hareket için büyük tepkiler alındı.

Merih Demiral çok değerli bir futbolcu. Aldığı men cezası kesinlikle kabul edilemez. Futbol, insanları bir araya getiren bir etkinliktir. Ancak bazı durumlarda ayrıştırıcı yaklaşımlarla karşılaşılabiliyor. Türkiye’nin 2-1 galip geleceğine inanıyorum. Birlik ve beraberlik çok önemli. Avrupa’da ikiyüzlülük var. Ümit ederim ki finalde İspanya ile karşılaşırız.

KAYSERİ VE SURİYE’DEKİ GELİŞMELER

Suriyeliler konusunda yanlış bilgiler dolaşıyor. Son bir yılda 800 bin Suriyeli ülkelerine döndü. Türkiye’de resmi rakamlara göre yaklaşık 3 milyon 400 bin Suriyeli bulunuyor. Suriyeliler konusunda toplumun bazı endişeleri olduğunun farkındayız. Ancak hiç kimsenin dükkânlarını yağmalamaya veya vandalizme teşebbüs etmemesi gerekiyor. Kayseri’de dükkânları yakmak gerektiğini söyleyenlerle Suriye’de Türk bayraklarını yırtanlar aynı akılla hareket ediyor. Liderler arasındaki görüşmelere karşı bir rahatsızlık var.

Esad yönetimi seçim öncesinde Türkiye ile ilişkileri düzeltmek istemediklerini belirtti. Seçimler geride kaldı. Eğer Afrin ve Kayseri’de yaşanan olaylar olmamış olsaydı, Astana’da bir görüşme gerçekleşebilirdi.

Türkiye ve Suriye arasındaki ilişkilerin düzelmesi, Suriye’nin kuzeyinde kurulmaya çalışılan terör devletinin ortadan kaldırılması anlamına geliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hüseyin Yayman: Türkiye, Avrupa’nın Çifte Standartlarına Karşı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!