Huawei, HarmonyOS 6 ile Yapay Zeka Dönemini Başlatıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Huawei, 20 Haziran’daki yıllık geliştirici konferansında, HarmonyOS’un ikinci büyük sürümü olan HarmonyOS 6’nın beta sürümünü duyurdu. Bu etkinlik, şirketin Google’ın Android ekosisteminden tamamen ayrılma ve kendi platformunu güçlendirme hedefinde önemli bir adım olarak dikkat çekti.

Yeni sürümün en dikkat çekici yeniliği, Harmony Agent Framework (HMAF) adı verilen yapay zeka altyapısıdır. Bu çerçeve, işletim sistemine yerleşik bir yapay zeka aracı (agent) modeli entegre ederek, sistem düzeyinde anlama, planlama ve yürütme yeteneklerini bir araya getiriyor.

Bu sayede kullanıcılar, uygulamaları elle açmak zorunda kalmadan doğal dil komutlarıyla karmaşık görevleri otomatikleştirebiliyorlar. Örneğin, “Xiaoya” adlı sesli asistana Batı sanat tarihiyle ilgili podcast’leri bulması ve düzenlemesi talimatı verildiğinde, bu işlemler canlı bir demoda gösterildi.

HarmonyOS 6’nın en çarpıcı değişiklerinden biri ise Android uygulama desteğinin tamamen kaldırılması oldu. Huawei, artık sadece kendi uygulama ekosistemine güveniyor ve şirketin yöneticisi Richard Yu, ekosistemde şu anda 30 binden fazla uygulama ile meta-hizmet bulunduğunu açıkladı.

Bununla birlikte, bu sayı, Huawei’nin 2025 için belirlediği 100 bin uygulama hedefinin gerisinde kalmakta ve Apple gibi olgun ekosistemlerle karşılaştırıldığında oldukça mütevazı görünüyor. Geliştirici ilgisini çekmek ve uygulama geliştirmeyi hızlandırmak amacıyla Huawei, DevEco CodeGenie adlı yapay zeka destekli yeni bir kodlama aracını da tanıttı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Huawei, HarmonyOS 6 ile Yapay Zeka Dönemini Başlatıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!