Suriye’de, 2013 yılında rejim güçlerinin gerçekleştirdiği saldırılar sonucu büyük hasar gören Halep’teki Emevi Camisi’nin restorasyon çalışmaları, yaklaşık üç aylık bir sürecin ardından tamamlandı.
12 YIL SONRA İLK TERAVİH NAMAZI
Restorasyon sürecinin sona erdiği bölümde, ramazanın ilk teravih ve yatsı namazları için camide ilk kez ibadet gerçekleştirildi.
Caminin avlusu, namaz kılmak isteyen cemaate ev sahipliği yaptı. Uzun bir zaman sonra ibadet etmenin sevincini yaşayan vatandaşlar, duygusal anlar yaşadı.
Zarar gören caminin restorasyonu için Vakıflar Bakanlığı, titiz bir çalışma yürüttü.
“ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK”
Camiye gelerek namaz kılma arzusunu dile getiren şehir sakinlerine yanıt verdiklerini ifade eden Hilal, “Restorasyon ve bakım çalışmalarının tam olarak tamamlanması için süreç devam edecektir.” şeklinde konuştu.
Rejim güçlerinin saldırıları sonucu 2016 yılında Halep’ten göç eden Mahmud Azize, tekrar şehre döndüğünde 12 yıl aradan sonra açılan Emevi Camisi’nde teravih namazını kılmanın mutluluğunu yaşadı.
Azize, caminin büyük bir bölümünün hasar gördüğünü, ancak restorasyon çalışmalarının ardından yeniden ibadete açıldığını belirtti.
EMEVİ CAMİSİ
Halep’in tarihi simgelerinden biri olarak öne çıkan Emevi Camisi, İslam mimarisinin önemli eserlerinden birisi olup, yüzyıllar boyunca birçok medeniyetin tanığı olmuştur.