Güney Kıbrıs’ta Yeni Terör Örgütü Kuruldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Kıbrıs’ta, Türkiye’ye karşı mücadele amacı doğrultusunda yeni bir terör örgütü kuruldu.

“Devrimci Özgürlük Savaşçıları Hareketi” ismini benimseyen bu örgüt, Twitter (X) üzerindeki paylaşımlarında, Yunan halkının Türklere karşı ayaklanmasını simgeleyen “Ateş ve Balta” figürlerini ikon olarak kullanıyor.

ÖRGÜTÜN KURULDUĞUNU DUYURDULAR

Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde, araçların sileceklerine ilk bildirilerini bırakıp kapı altlarından evlere atan örgüt, ayrıca kavşaklarda panolar ve duvarlarda afişler asarak kuruluşunu duyurdu.

“VATANIMIZIN YARISI İŞGAL ALTINDA”

Rum terör örgütü, yayınladığı bildirilerde şu ifadelere yer verdi:

“En büyük sorunumuz olan Türk işgalinin barışçıl çözümüne dair 50 yıl sabırla bekledik. Ne yazık ki bu süre boyunca tüm çabalarımız sonuçsuz kalmış, vatanımızın yarısı işgal altındaki Türk çizmeleri tarafından ele geçirilmiştir. Bu nedenle fraksiyonumuz, bugünden itibaren Türk işgaline karşı uzun vadeli bir kurtuluş mücadelesi başlatıyor. Vatanımızı ve özgürlüklerimizi kurtarmak amacıyla tüm güç ve olanaklarımızla savaşa gireceğiz.”

TÜRKİYE KARŞITI PROPAGANDA FAALİYETLERİ

Terör örgütü, Kıbrıs topraklarının Türkiye tarafından “işgal edildiği” iddiasıyla propagandalar yürüterek destekçi arayışında bulunuyor.

Türkiye karşıtı söylemlerini propagandalarının merkezine koyan örgüt, ilk kez Temmuz 2024’te adını duyurmuştu.

ABD-RUM KESİMİ İLİŞKİLERİ

2022 Eylül ayında ABD, Rum kesimine yönelik silah ambargosunu kaldırmıştı.

1987 yılından bu yana süregelen ambargo sonrasında iki taraf arasında askeri işbirliği anlaşması imzalandı.

Uydu görüntüleri ve fotoğraflar, ABD ordusunun Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ndeki mevcut askeri üslerine ek yeni üsler kurulduğunu gösteriyor.

Büyük gemilerin yanaşamadığı Evangelos Floradis Üssü de ABD’ye teslim edilmişken, Evangelis Florakis Deniz Üssü’ne ise bir helikopter pisti inşa ediliyor.

YIĞINAK YAPTILAR

ABD, Yunanistan’daki üslerini genişletirken, Türkiye’nin Edirne sınırına 40 kilometre mesafedeki Dedeağaç üssüne 400’den fazla tank ve zırhlı araç sevkiyatı gerçekleştirdi.

CASUS UÇAKLAR 75 KM MESAFEDE

Bu üslerde helikopter ve casus uçakları da konuşlandırılmış durumdadır. Larnaka Hava Üssü’nde CH-47 Chinook, C-130 nakliye uçakları ve Bell UH-1 helikopterleri bulunmaktadır.

İşte örgütün X hesabındaki bazı paylaşımları:

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Güney Kıbrıs’ta Yeni Terör Örgütü Kuruldu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.