Gazze’de süregelen zulüm, Kurban Bayramı’nın 3’üncü gününde de kesintiye uğramadı.
Yerel kaynaklardan ve sağlık ekiplerinden edinilen bilgilere göre, İsrail ordusuna ait bir insansız hava aracının (İHA), Han Yunus’un El-Mevasi bölgesinde zorla yerlerinden edilmiş sivillerin oluşturduğu çadırları hedef alması sonucunda 5 Filistinli, aralarında 2 çocuğun da bulunduğu yaşamını yitirdi.
YARDIM MERKEZİNDE KAN DÖKÜLDÜ
Daha önceki bir saldırıda yaralanan Dima Ebu Musa adlı küçük kız çocuğu hastanede hayatını kaybetti.
Refah kentinin batısındaki bir yardım merkezi yakınlarında İsrail askerlerinin sivil halka ateş açması, 4 kişinin ölümüne ve en az 70 yaralının ortaya çıkmasına neden oldu.
PATLAYICILARLA SALDIRILAR DEVAM EDİYOR
Gazze Şeridi’nin orta kısmında bulunan ‘Netzarim Koridoru’ çevresindeki yardım dağıtım noktası etrafında İsrail askerlerinin gerçekleştirdiği çatışmalarda 1 Filistinli daha hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.
Ayrıca, İsrail ordusu, Gazze’nin kuzeyindeki Cibaliya ile kentin doğusundaki bazı ev ve tesisleri patlayıcılarla havaya uçurdu.
YARDIM ALMAYA GİDENLER HEDEF OLDU
Birleşmiş Milletler Filistin Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı (UNRWA), dün, açlık çeken sivillerin yiyecek almak amacıyla gittiği yardım merkezlerinde İsrail’in yoğun saldırılarına maruz kaldığını ifade etti.
Açıklamada, Gazze’deki mevcut yardım dağıtım sisteminin ‘etkisiz’ olduğu ve bu durumun ‘insanları ölüme çağırmak’ anlamına geldiği vurgulandı.
İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda ölen Filistinli sayısının 54 bin 772’ye, yaralı sayısının ise 125 bin 834’e ulaştığı bildirildi.