Fransa: Gazze’de Gıda Güvenliği İçin Hazırız!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, Fransız LCI kanalında gerçekleştirilen bir röportajda Orta Doğu’daki son gelişmeleri ele aldı.

“GIDA DAĞITIMLARININ GÜVENLİĞİNE KATKI SAĞLAMAYA HAZIRIZ”

Barrot, Gazze Şeridi’nde son bir ay içerisinde gıda dağıtımı esnasında meydana gelen olaylarda 500 kişinin hayatını kaybettiğini ve yaklaşık 4 bin kişinin yaralandığını aktardı.

Gıda dağıtımı sırasında yaşanan bu kayıpları “skandal, utanç ve insan onuruna aykırı” olarak değerlendiren Barrot, “Fransa ve Avrupa, (Gazze’deki) gıda dağıtımlarının güvenliğini sağlamak adına katkıda bulunmaya hazır.” şeklinde konuştu.

“FİLİSTİN DEVLETİNİ TANIMAKTA KARARLIYIZ”

Barrot, İsrail’in Gazze’deki saldırılarının herhangi bir gerekçeye dayandırılamayacağını vurgulayarak, “Filistin devleti tanımakta kararlıyız; bu durum, ilgili tüm tarafları bu devletin varlığını sağlayacak koşulları oluşturmaya yönlendirecek ortak bir hareket çerçevesinde mümkün olacaktır.” ifadelerini kullandı.

İran’ın, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı müfettişlerinin faaliyetlerini sürdürmesine izin vermemesinin “hayati” bir mesele olduğuna dikkat çeken Barrot, Tahran yönetiminin nükleer programıyla ilgili müzakerelere yanaşmaması halinde, Fransa’nın ortaklarıyla birlikte İran’a silah, nükleer ekipman, banka ve sigorta gibi konularda ambargo uygulama seçeneklerinin devreye girebileceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fransa: Gazze’de Gıda Güvenliği İçin Hazırız!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!