Foxconn, iş modelinde önemli bir dönüşüm bekliyor. Şirketin başkanı, yapay zeka sunucularından sağlanan gelirlerin önümüzdeki iki yıl içinde iPhone üretim gelirlerini aşmasının öngörüldüğünü ve bu önemli gelişmenin belki de bu yıl gerçekleşebileceğini ifade etti.
YAPAY ZEKA SUNUCULARINA YÜKSEK TALEP
Nvidia’nın GTC konferansında, San Jose, Kaliforniya’da yapılan konuşmada, başkan, yapay zeka uygulamalarının hızla ilerlemesinin yapay zeka sunucularına duyulan talebi artırdığını vurguladı.
Bu durumun, 2025 yılı itibarıyla şirketin ana odak noktasının yapay zeka olacağını belirttiği bilgisiyle birleştiği açıkça görüldü.
FOXCONN’UN YAPAY ZEKA YATIRIMI
Başkan, 2025 yılını Foxconn’un “yapay zekanın ilk yılı” olarak tanımladı. Şirketin, Nvidia’nın GB200 sunucularının üretim ve sevkiyatını öncelikle gerçekleştireceği, yılın ikinci yarısında ise GB300 modelinin piyasaya sürülmesine odaklanacağı bildirildi.
Bu stratejik adımların, Foxconn’un gelir büyümesine büyük katkı sağlaması bekleniyor. Liu, Foxconn’un şu an dünyanın en büyük yapay zeka sunucu tedarikçisi konumunda olduğunu ve genişleyen yapay zeka pazarından en fazla avantajı elde edecek durumda bulunduğunu sözlerine ekledi.