Gelişmeler devam ediyor! Gazeteci Fatih Altaylı, “Cumhurbaşkanını tehdit ve hakaret” suçlamasıyla hakkında re’sen soruşturma açıldığı bildirildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın resmi açıklamasında, Fatih Altaylı’nın kendi adını taşıyan “Youtube” kanalında 20 Haziran 2025 tarihli yayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan tehdit dolu sözler sarf ettiği belirtildi. Bu nedenle, Altaylı hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 310/2 maddesi kapsamında soruşturma başlatılmıştır. Altaylı’nın İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan talimat doğrultusunda bugün yakalanarak gözaltına alındığı ifade edildi.
Fatih Altaylı’nın gözaltına alındığı bilgisi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından doğrulandı.
Öte yandan, Altaylı’nın YouTube kanalı için hazırladığı bir video, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral’ın sert tepkisini çekmişti. Videoda “Bu millet, padişahını boğmuş bir millettir istemediği zaman” şeklinde ifadeler kullanan Altaylı, bu sözleri nedeniyle eleştirilere hedef olmuştu.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral, Altaylı’nın bu ifadeleri yüzünden gözaltına alındığını duyurdu. Yapılan bu açıklamalar, Altaylı’nın durumu hakkında kamuoyunda merak uyandırdı.