Erdoğan ve Steinmeier, Külliye’de Buluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi.

Görüşmede Erdoğan, Steinmeier’e, Ömer Faik’in 1898’de İstanbul’da Matbaa-i Osmaniye tarafından yayınlanan “Almanca’dan Türkçe’ye Lügat Kitabı” ile Almanya İmparatoru 1. Wilhelm’in kendisine verdiği madalyaları içeren mektubu hediye etti ve iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin devam etmesi temennisini iletti.

Almanya İmparatoru 1. Wilhelm’in Sultan 2. Abdülhamid’e gönderdiği mektupta, dostane ilişkilerin önemi vurgulanmıştı:

“Şevketli, kudretli samimi dost hazretleri, dostane ilişkilerin göstergesi olarak bu defa yüce imtiyaz nişanının altın ve gümüş madalyaları hediye buyurulduğunu ifade eden lütufkar mektubunuzu Said Paşa eliyle aldım. Hakkımda bu kez de tenezzül edip yüksek gayeler içeren iltifatlar göstermeniz ve bu dostluk göstergelerinin sözü edilen elçi vasıtasıyla en güzel şekilde iletmeniz nedeniyle ulu şahsınıza şükranlarımı sunarım. Ben de yüce şahsınıza derin sevgi ve kalpten dostluk duygularımı iade etmenin yanı sıra ömrünüzün, talihinizin, mutluluğunuzun ve Osmanlı saltanatının kudretinin sonsuza kadar devam etmesi temenni ve niyazında bulunduğumu belirtirim. Bab-ı Ali ile Almanya devleti arasında sürmekte olan dostluk bağlarının güçlendirilmesini içtenlikle arzu ettiğimi beyan ederim.

Siz haşmetli Padişaha en içten muhabbet ve dostluk güvencelerimi arz etmemin yanı sıra yardımlarıyla varlığınızı korumasını yüce Allah’tan niyaz ederim.”

KAYNAK: TRT HABER

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan ve Steinmeier, Külliye’de Buluştu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!