İsrail ve İran arasındaki savaşın sonlandırılması amacıyla barış diplomasisini sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile bir telefon görüşmesi yaptı. Bu görüşmede, iki ülke arasındaki çatışmalar, ikili ilişkiler ve bölgesel meseleler üzerinde duruldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme sırasında İran ile ilgili nükleer anlaşmazlıkların çözümünün müzakereden geçtiğini vurguladı. Ayrıca, İsrail’in İran’a gerçekleştirdiği saldırılarla başlayan çatışma sürecinin bölge güvenliğine yönelik tehditleri en üst düzeye çıkardığını dile getirdi.
Erdoğan, İsrail saldırıları ile tetiklenen şiddet sarmalının sonuçlarının hem bölgeye hem de Avrupa’ya göç ve nükleer sızıntı riski gibi olumsuz etkilerde bulunabileceğini belirtti.
Ayrıca, Türkiye’nin çatışmanın sona ermesi ve istikrarın sağlanması için gösterdiği çabaların devam edeceğini ifade etti.