DEM Parti’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde yüzde 64,09 oy alarak seçimi kazanan adayı Ayşe Serra Bucak Küçük’ün Türk bayrağının meclis salonunda yer almaması, büyük tepki topladı.
Sosyal medyada paylaşılan bir fotoğraf serisinde, belediye meclisinden birinin 29 Aralık 2023’te diğerinin ise 17 Nisan 2024’te çekilen kareleri dikkat çekti. İlk fotoğrafta Türk bayrağı varken, sonraki fotoğrafta bayrağın olmaması tartışmalara yol açtı.
Konuyla ilgili İYİ Partili Ankara Milletvekili ve genel başkan adayı Koray Aydın, belediye meclislerinin Türk devletine meydan okuma değil, millete hizmet etme yerleri olduğunu belirterek, Diyarbakır’da Türk bayrağının kaldırılmasını ve Mardin’de İstiklal Marşı’nın okutulmamasını devlete ve millete isyan olarak değerlendirdi.
Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün sağlık durumu hakkında da açıklama yapan Aydın, Türk bayrağının kaldırılmasına ve İstiklal Marşı’na karşı çıkılmasına tepki gösterdi ve aklı selime davet etti.
Milli değerlere karşı alınan tutumun barış ve demokrasiye hizmet etmediğini vurgulayan Aydın, Cumhuriyet savcılarını göreve çağırdı.
Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz da konuya tepki gösteren isimler arasında yer aldı. Yılmaz, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, DEM Parti’nin Mardin ve Diyarbakır’da Türk bayrağını ve İstiklal Marşı’nı göz ardı ederek kayyuma davetiye çıkardığını belirterek, buna karşı tüm siyasi partilerden tepki beklediğini ifade etti.