Destici: “Türkiye 1980 Anayasasından Kurtulmalı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya ve beraberindeki heyeti ziyaret etti. Destici daha sonra genel merkez binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

‘TÜRKİYE 1980 ANAYASINDAN KURTULMALI’

Destici, Türkiye’nin gündeminde en çok tartışılan konulardan birinin yeni anayasa değişikliği olduğunu belirterek, “Bugün Meclis Başkanı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı’nı ziyaret etti. Bu konuda mecliste diğer parti genel başkanlarıyla da görüşmeler yapacak. Belki mecliste olmayan partileri, hatta dışarıda bulunanları da ziyaret edecek. Zamanla bunları göreceğiz. Biz, Büyük Birlik Partisi olarak sürekli vurguladık. Türkiye 1980 darbesiyle yürürlüğe konan anti demokratik anayasadaki hükümlerden kurtulmalı; yeni, sivil demokratik ve hukukun üstünlüğünü önemseyen, toplumun değerlerini, inancını, kültürünü gözeten bir anayasa yapmalı. Geçmişte anayasada pek çok değişiklik yapıldı ancak her zaman yeni değişikliklere ihtiyaç duyuldu. 2017’de yapılan anayasa değişikliğinden bu yana 7 yıl geçti. Şimdi yeniden anayasa konuşuluyor. Keşke o zaman toptan bir anayasa değişikliği yapılabilseydi. Umuyorum ki partiler, kendi ideolojik çıkarlarını değil ülke ve halkın çıkarlarını gözeterek demokratik ve hukuka dayalı bir anayasa yapma konusunda uzlaşabilirler ve Türkiye 1980 darbesi anayasasından kurtulur. Biz Büyük Birlik Partisi olarak bugüne kadar yapılan bütün anayasa değişikliklerine destek verdik, bundan sonra da vereceğiz. Ancak bazı konulara hassasiyet gösteriyoruz. Ancak demokratikleşme ve hukukun üstünlüğü konusunda net tavrımızı her zaman ortaya koyduk ve bu tavrı devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

‘BİRECİK BELEDİYE BAŞKANI ÇOK GÜZEL BİR ÖRNEK OLDU’

Destici, geçtiğimiz hafta Batman ve Şırnak’a gerçekleştirdikleri ziyarette şu konulara dikkat çektiklerini belirterek, “Orada özellikle vurguladığımız bir konu vardı. O da neydi? PKK’nın uzantısı Dem Partisi’nden belediye başkanı seçilen belediye başkanlarının, baskı altında oldukları, gerçekte belediyeleri yönetmedikleri, sadece figüran oldukları ve belediyelerin asıl olarak terör örgütü elemanları tarafından yönetildiği idi. Şanlıurfa Birecik Belediye Başkanı Dem Partisi’nden seçilen Mehmet Begit ve dört meclis üyesi partilerinden istifa ettiğini duyurdu. İstifa gerekçesi olarak, bayrağa, İstiklal Marşı’na, Atatürk ve Cumhurbaşkanı posterine yapılan saldırıları kabul etmediklerini ifade ettiler. Bu çok güzel bir adım. Ayrıca seçimlerden sonra dışarıdan müdahale baskılarının arttığını da söylediler. Bu durum bizim önceden belirttiğimiz durumu doğruladı. Bizim beklentimiz, hala vatan, millet, din, devlet, bayrak sevgisini taşıyan ve birlik, beraberlikten yana olan herkesin bu tutumu sergilemesidir. Birecik Belediye Başkanı çok güzel bir örnek teşkil etti. Başka belediye başkanlarından da aynı tavrı beklediğimizi ifade etmek isterim” dedi.

‘GÖRÜŞLERİMİZİ İLETTİK, MEMNUN KALDIK’

Destici, Anayasa Mahkemesi Başkanı ve Başkan Vekili ile görüşmelerine ilişkin, “HDP’nin kapatılması ve diğer gündem maddelerini bir ölçüde değerlendirme fırsatı bulduk. Fakat içeride yapılan görüşmeleri burada paylaşmak doğru olmaz. Ancak şu bilgiyi verebilirim. Anayasa Mahkemesi, yasalar ve anayasaya uygun olarak işlem yapmaktadır. Ancak halkın beklentisi çok açık. HDP’nin kapatılması gerekliliği uzun zamandır gündemdedir. Bu süreç oldukça uzadı. Ayrıca hazine yardımı ile ilgili alınan tedbirin kaldırılması da büyük bir memnuniyetsizlik yarattı. Biz, her fırsatta düşüncelerimizi dile getirdik. Büyük Birlik Partisi olarak kanaatimiz, HDP’nin çoktan kapatılması gerektiği yönündedir ve hazine yardımı ile ilgili alınan tedbir kararının kaldırılmaması gerektiğidir. Önümüzde yeni anayasa süreci, uyum yasaları süreci ve siyasi partileri doğrudan ilgilendiren diğer yasalar ve anayasanın hükümleri var. Bunlarla ilgili görüşlerimizi ilettik. Aldığımız karşılıktan memnun kaldık” dedi.

‘AMBLEMLER DEĞİŞMEZ DİYE BİR ŞEY YOK’

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ‘amblem değişikliği’ açıklamasıyla ilgili Destici şunları söyledi:

“Amblem konusunu abartmamalı ve kutsallaştırmamalıyız. Elbette değiştirilebilir. Buna itirazımız yok. Ancak Hitit güneşi simgesini kullanmak istenirse buna karşı çıkarım. Bu artık bir Türk İslam devletidir ve Ankara, Türk İslam devleti, Türkiye Cumhuriyeti devletinin başkentidir. Dolayısıyla Hititlerle herhangi bir ilişkimiz yok. Ankara’da yaşayan hiç kimse Hititlerin soyundan gelmiyor. Dolayısıyla Ankara üzerinden kaç devlet, kaç millet, ne kadar uygarlık geçti. Dolayısıyla Türk’ü, İslam’ı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, başkentliği vurgulayan daha güzel bir amblem varsa neden olmasın? Ancak Hitit Güneşi ile değiştirilirse biz karşı çıkarız, oradaki arkadaşlarımız da karşı çıkmalıdır. Daha uygun, daha şık bir amblem olabilir. Yani amblem değiştirilemez diye bir şey yok. Bu konuyu abartmamalıyız. Değiştirilebilir ancak kültürümüzü, inancımızı ve devletimizi temsil etmelidir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Destici: “Türkiye 1980 Anayasasından Kurtulmalı”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!