İYİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı’nda 3. tur sonucunda yeni genel başkanını belirledi. Müsavat Dervişoğlu, Koray Aydın’la yarışarak 611 delegenin oyunu alarak İYİ Parti’nin ikinci genel başkanı oldu. Rakibi Koray Aydın ise 548 oyda kaldı.
Meral Akşener, Dervişoğlu’nun seçilmesinin ardından bir mesaj paylaşarak, “5. Olağanüstü Kurultayımızda İYİ Parti Genel Başkanı olarak seçilen Sayın Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum.” açıklamasında bulundu. Akşener’in bu mesajı sosyal medya üzerinden paylaşıldı.
Yeni genel başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu ve rakibi Koray Aydın arasındaki yarış, partide heyecanlı anların yaşanmasına sebep oldu. Dervişoğlu’nun partinin başına geçmesiyle birlikte önümüzdeki dönemde İYİ Parti’de nasıl bir değişim yaşanacağı merak konusu oldu. Yeni genel başkanın yapacağı ilk açıklamalar ve atacağı adımlar, partinin politikaları üzerinde etkili olacaktır.