Seçil Erzan, tanınmış futbolcular Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera, Semih Kaya ve Selçuk İnan dahil olmak üzere 29 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılanıyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Seçil Erzan’ın şikayeti üzerine Denizbank yöneticileri hakkında başlatılan “Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlamasıyla ilgili soruşturmada önemli bir karar aldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Denizbank yöneticileri hakkında takipsizlik kararı verdi. Savcılık, Seçil Erzan’ın adını verdiği Denizbank yöneticileri ve görgü tanıklarının ifadelerini dinlemişti. Soruşturmanın sona erdiği açıklandı.
Seçil Erzan’ın iddiasının, ‘kişi hürriyetinden yoksun kılma’ suçunun mesajlaşmalar ve tanık ifadeleriyle doğrulanmadığı belirtildi. Ayrıca, ‘suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme suçu’ ile ‘suçluyu kayırma suçu’ iddialarına dair kesin ve inandırıcı delil bulunamadığı ortaya çıktı.
Savcılık, Seçil Erzan’ın Denizbank yöneticilerine yönelik suçlamaların yasal unsurlarının oluşmadığı nedeniyle takipsizlik kararı verdi. Ayrıca, Selçuk İnan ve Musa Mert Çetin dahil diğer beş müştekinin “suç delillerini yok etme” ve “suçluyu kayırma” suçlamalarıyla ilgili de aynı karar alındı. Bankanın gereken raporları sunduğu vurgulandı.
Kararda, “Seçil Erzan’ın Denizbank yetkilileri tarafından kayrıldığına dair bir eyleme rastlanmadığı” ve “tam tersine Denizbank yetkililerinin Seçil Erzan hakkında suç duyurusunda bulunduğu” ifade edildi. Bu durumun, şüphelilerin üzerine atılan suçlamaların yasal dayanaklarının oluşmadığı sonucuna varılmasında etkili olduğu belirtildi.