Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Temmuz ayı meclis toplantısında, Demirci ilçesine yapılması planlanan park yatırımı önemli bir tartışmaya sahne oldu. Demirci Belediye Başkanı Erkan Kara, söz konusu park alanının başlangıçta kendilerine ait olduğu ancak şu anda büyükşehir belediyesinin yetki alanında bulunduğunu ifade etti. Kara, parkın toplum yararına hizmet vereceğini vurgulayarak, süresiz tahsis talebinde bulundu.
10 yıla AK Parti kalmaz
Bu talebe Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, esprili bir yanıt verdi. Süresiz tahsis yerine 10 yıllık bir öneri sunan Dutlulu, “Kaç yıl belediye başkanlığı yapacaksınız? O süre zarfında AK Parti kalmaz. Biz kalırız” şeklinde konuştu. Bu ifadeler mecliste dikkat çekti.
Toplantıda park tahsisi, gündem maddeleri arasında önemli bir yer edindi ve karşılıklı tartışmalar siyasi çekişmelere dönüştü. Belediye yetkilileri, tahsisin kamu yararına büyük önem taşıdığını vurgularken, süre konusunda farklı görüşler ortaya çıktı.