DEM Parti Heyeti Barzani ile Kritik Görüşme Yapacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder, Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ile Dış İlişkiler Komisyonu üyelerinin bulunduğu heyet, Erbil’de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani ve Irak Kürdistan Demokrat Partisi Başkanı Mesut Barzani ile bir araya geldi.

DEM PARTİ’DEN YENİ AÇIKLAMA

Görüşme ile alakalı olarak DEM Parti tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“DEM Parti İmralı Heyeti üyeleri Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Dış İlişkiler Komisyonu üyemiz Berdan Öztürk, milletvekillerimiz Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ve Mehmet Kamaç ile Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından oluşan heyet, Mesut Barzani ile bir görüşme gerçekleştirdi. Barzani’nin IKBY’deki ofisinde gerçekleşen bu toplantı 1 saat 45 dakika sürdü. Görüşme, DEM Parti İmralı Heyeti’nin Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmeler sonrası başlattığı ziyaretler programı çerçevesinde yapıldı.

Görüşmenin ana temasında, İmralı Heyeti, Öcalan ile gerçekleştirilen görüşmelere dair bilgilendirmelerde bulundu. Aynı zamanda Barzani’nin sürece yönelik görüş, öneri ve düşüncelerine de yer verildi. Heyet, yarın Neçirvan Barzani ile de bir araya gelecek ve sonrasında Süleymaniye’ye geçerek KYB’nin kanaat önderleri Bafil Telabani ve Kubat Telabani ile görüşecek.”

YARIN SÜLEYMANİYE GÖRÜŞMELERİ

17 Şubat Pazartesi günü ise Süleymaniye’de Bafil Talabani ve Kubat Talabani ile buluşacaklar. Burada, İmralı ziyaretleri ile ilgili detayların paylaşılması ve süreç hakkında değerlendirmelerin yapılması bekleniyor.

İMRALI’YA ÜÇÜNCÜ ZİYARET PLANLANIYOR

Bu görüşmelerin ardından heyetin İmralı’ya gitmesi ve Öcalan ile üçüncü kez buluşması bekleniyor.

BAHÇELİ’NİN AÇIKLAMASI SÜRECİ BAŞLATTI

İmralı ziyaretlerinin başlaması, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 22 Ekim’de yaptığı, “Teröristbaşının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın” şeklindeki açıklamasıyla mümkün oldu.

Aynı süreçte, hükümetin “Terörsüz Türkiye” olarak adlandırdığı yeni yaklaşım doğrultusunda, DEM heyeti siyasi parti genel başkanlarıyla istişarelerde bulunmuştu.

Şimdi ise, İmralı’dan gelecek olan çağrının ne zaman ve hangi şekilde gerçekleştirileceği merakla bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DEM Parti Heyeti Barzani ile Kritik Görüşme Yapacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!