İlçe Başkanlığı’nın sosyal medya platformundan yapılan duyuruda, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimleri sonucunda partimizden Şişli Belediye Meclis Üyesi olarak seçilen Yusuf Özcan, kamuoyuna yansıyan görüntüler nedeniyle bugün Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden ayrıldığını bildirmiştir.” denildi.
Yusuf Özcan’ın bir kadına yönelik darp eylemine dair sosyal medyada yayımlanan görüntülerin ardından CHP yönetimi hızlı bir şekilde harekete geçti.
Parti içinden elde edilen bilgilere göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medyadaki görüntülerden sonra Şişli Belediye Başkanı Emrah Şahan ve CHP Şişli İlçe Başkanı Tamer Özcanlı ile iletişime geçerek, Özcan’ın istifasının derhal alınması yönünde talimat vermişti.