CHP Kadın Kolları 15. Olağan Kurultayı, Ankara ATO Congresium’daki toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıda konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaptığı açıklamalarda dikkat çeken ifadelere yer verdi.
Özel, partinin logosunda bulunan devletçilik ilkesini temsil eden altı okun renginin değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Devletçilik okunun rengi olarak yeşil ve moru tercih ettiklerini belirten Özel, “CHP’nin ideallerini ve politikalarını temsil eden devletçilik okunun renklerini yeşil ve mor olarak değiştireceğiz. Partimizin çevreci ve sürdürülebilir kalkınma projelerine olan inancını ve kadın-erkek eşitliği konusundaki kararlılığımızı vurgulamak adına bu değişikliği yapacağız. Eşit temsil ilkesini bu ülkeye ve partiye getireceğiz” dedi.
Özgür Özel’in devletçilik okunun rengini değiştirmeyi planladığı yeşil ve mor renkler, terör örgütü PKK’nın TBMM’deki siyasi uzantısı olan partilerin ortak kullandıkları renkler olarak biliniyor. Bugüne kadar HDP, HEDEP, YSP, DEM gibi partilerin logolarında ve renklerinde sıklıkla yeşil ve mor renklerine yer verildiği gözlemlenmiştir.