Son dakika gelişmesi: CHP, olası kayyum uygulamalarına karşı aldığı önlemler kapsamında 21. Olağanüstü Kurultay’ı Ankara’da topladı. 1368 delegenin katıldığı kurultayda, eski genel başkanlar Altan Öymen, Hikmet Çetin, Murat Karayalçın ve Kemal Kılıçdaroğlu da yer aldı. Ekrem İmamoğlu için özel olarak boş bir koltuk ayrıldı. Özgür Özel, kurultayda yaptığı konuşmada, “İBB’ye kayyum atayabilmek amacıyla Ekrem başkanı terörle ilişkilendirmeye çalıştılar. Ellerinde hiçbir delil yok. Ekrem başkanımızın namusuna kefiliz” ifadelerini kullandı.
Kurultayda Özgür Özel, genel başkanlık için yeniden adaylığını açıkladı. Ayrıca, Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve eski milletvekili Berhan Şimşek’in de adaylıklarını duyurduğu gözlemlendi. Ancak kurultay sırasında hem Ümit Uysal hem de Berhan Şimşek, yarıştan çekilme kararı aldı. Uysal, “Partimi yıpratmamak için adaylık iddiamı sürdürmeme kararı aldım” derken, Şimşek yeterli delege desteğine ulaşamadığını belirtti.
Kurultayda 1368 delegenin katılımının yanı sıra, sadece genel başkan değil, 60 kişilik Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri de belirlenecek.
Kurultayda, Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğu sebebiyle ayrılan temsili koltuk ile ilgili soru üzerine ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın “İnşallah önümüzdeki kurultayda orada görürüz kendisini” yanıtı dikkat çekti.
Genel Başkan Özgür Özel’in kurultay konuşmasında dikkat çeken bazı başlıklar şöyle ifade edildi:
“Buradan bir kez daha belirtmek isterim ki; Savcının yaptığı ‘Kent Uzlaşısı’ tanımı… Ben, adına ‘Kent Uzlaşısı’ da deseler, biz ‘Türkiye İttifakı’ dediğimiz bu süreçte belediye başkanlarımız neyle suçlanıyorsa, onu partinin genel başkanı olarak kenti talimatım olarak ilettiğimi ve sorumlunun ben olduğumu açıkça ifade ediyorum.”