CHP ve DEVA: Ortak Gelecek İçin Birlikteyiz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEVA Partisi’ne gerçekleştirdiği hayırlı olsun ziyareti ile gündeme geldi.

Ziyaret esnasında Özel’e, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gül Çiftci ve Ensar Aytekin eşlik etti. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve beraberindeki heyet, Özel’i kapıda karşıladı. Ziyaretin ardından iki lider ortak açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ziyarete dair değerlendirmesinde, “DEVA Partisi ve CHP arasındaki tarihi ilişkiyi güçlendirerek, Türkiye’nin adalet ve ekonomi konularında daha iyi bir noktaya gelmesi gerektiğini vurguladık.” ifadelerine yer verdi.

Özel, devamında, “Karşı karşıya olduğumuz önemli sorunların aşılması için iş birliğimizin elzem olduğunun altını çizmiş olduk. Türkiye’nin mevcut zor süreçten çıkması, demokrasi ile buluşması ve kuvvetler ayrılığının sağlanması için birlikte hareket etme gerekliliğini tekrar hatırlatmış olduk.” şeklinde konuştu.

Görüşmeyi detaylandıran Özel, “Erken seçim yönündeki taleplerimizi sürdürürken, CHP’nin içindeki erken seçime hazırlık çalışmaları hakkında bilgi verdim. Sandık görevlilerinin belirlenmesi, iktidar programı ve cumhurbaşkanı adayı belirleme süreçleri üzerinde durduk.” dedi.

İki lider açıklamalarının ardından, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Özel, Mansur Yavaş’ın olası adaylığı hakkında “Mansur Yavaş, toplumun kararını esas almak gerektiğini vurguladı. Anketlerdeki sonuçlara göre hareket edeceğini belirtti.” dedi.

Devamında, bu durumda Ekrem İmamoğlu’nun ön seçimden çıkması halinde iki adayla seçime gidip gitmeyecekleri ile ilgili sorulara yanıt veren Özel, “Bizim, gerçek olmayanları doğrulama ya da yalanlama gibi bir görevimiz yok. Yalnızca ortaya konan somut gerçekler üzerinden konuşmayı amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Özel, “23 Mart’taki ön seçimden sonra iki adaylı bir senaryo gündeme gelirse, bununla ilgili durum değerlendirmesi yapmıyoruz. İki belediye başkanımız ve partimizin verdiği kararlar her zaman öncelikli olacaktır. Gerekli olduğunda partimizle birlikte hareket etmeye hazırız.” şeklinde bilgi verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP ve DEVA: Ortak Gelecek İçin Birlikteyiz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!