CHP Kurultayı’na Hile İddianamesi Hazırlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirdiği 38. Olağan Kurultayı’na yönelik yürütülen soruşturmayı tamamlayarak iddianameyi hazırladı. Bu iddianame, Siyasi Partiler Kanunu’nun 112. maddesi ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde hazırlandı.

İddianamede, CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mağdur, eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise müşteki sıfatıyla yer aldı.

Söz konusu iddianamede, yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in yanı sıra Baki Aydöner, Erkan Aydın, Hüseyin Yaşar, Mehmet Kılınçaslan, Metin Güzelkaya, Özgen Nama, Rıza Akpolat ve Serhat Can Eş hakkında, Siyasi Partiler Kanunu’nun 112. maddesinde yer alan “oylamaya hile karıştırma” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

İddianamede, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP 38’inci Olağan Kurultayı’nda Divan Başkanı olarak görev yapan Ekrem İmamoğlu’nun organizasyonunda, diğer şüphelilerin de katılımıyla 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen kurultayda oy kullanan bazı delegelere karşı çeşitli usulsüzlükler yapıldığı öne sürüldü. Savcılık, belirli delegelere para verildiğini, kimi delegelere ise farklı il ve ilçelerde belediye başkanlığı veya belediye meclis üyeliği adaylıklarının teklif edilip taahhüt edildiğini belirtmiştir. Ayrıca, bazı delegelerin ve yakınlarının CHP’li belediyelerde ya da bu belediyelere bağlı şirketlerde işe yerleştirildiği, bazılarına ise çok sayıda market alışveriş kartı dağıtıldığı iddialar arasında yer aldı.

İddianamede, kurultayda oy kullanan bazı delegelerden, oy kullandıklarına dair pusulaların fotoğrafının çekilip kendilerine gönderilmesinin talep edildiği bilgisi de yer aldı. Bunun yanı sıra, birinci tur oylamanın ardından ikinci tura geçişin geciktirildiği ve bu süreçte Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylıktan çekildiğine dair asılsız açıklamalar yapıldığı öne sürüldü. Tüm bu eylemlerle birlikte kurultay delegelerinin iradelerinin etkilenmesine neden olunduğu ve bu yolla genel başkan adayı Özgür Özel’in seçimini kazanması için faaliyetlerde bulunulduğu ifade edildi. İddianamede, şüphelilerin birlikte hareket ederek üzerlerine atılı suçu iştirak halinde işlediklerinin anlaşıldığı belirtilerek, ‘seçim kanununa muhalefet’ suçundan üçer yıla kadar ayrı ayrı hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Kurultayı’na Hile İddianamesi Hazırlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!