Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bir açıklamada, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla “Cezaevinde silahlı saldırı” başlıklı haberlere ilişkin bir basın açıklaması yapıldığı belirtildi.
Açıklamada, “CEZAEVİNDE SİLAHLI SALDIRI” başlığı altında şu ifadelere yer verildi:
‘’5275 sayılı Kanun’un 14. maddesinde, açık ceza infaz kurumlarının özellikleri ve kurumsal görevleriyle ilgili hükümler bulunmaktadır.
5 Temmuz 2024 tarihinde Elazığ Kampüs Açık Ceza İnfaz Kurumu çevresinde bulunan tel örgüleri atlayarak kuruma giren bir şahıs, M.B. adlı adli suçtan hükümlüyü bacağından ateşli silahla yaralamıştır.
Yaralanan hükümlü derhal ambulansla hastaneye sevk edilmiş, sağlık durumunun iyi olduğu ve hayati tehlikesinin olmadığı belirlenmiştir. Şu anda tedavisi devam etmektedir.
Söz konusu olayla ilgili Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı adli soruşturma başlatmış, aynı zamanda Genel Müdürlük idari soruşturma başlatmış ve kontrolör görevlendirmiştir.
Olayla ilgili beş kişi gözaltına alınmış ve sorgularına devam edilmektedir.
Ayrıca, Sözcü yazarı Saygı Öztürk, cezaevi olayları hakkında detayları köşe yazısında paylaştı. Bir bakanlık yetkilisinin verdiği yanıta göre, gece yarısı cezaevi önünde, şehir içi minibüs hattında çalışan bir minibüsle gelen suç kaydı bulunan beş kişi, cezaevine tel örgüyü keserek girmiş ve bir mahkumu yaralamıştır.”