Son dakika gelişmesi: Bursa’da 5 gündür kayıp olan 13 yaşındaki Burak Koçak ile ilgili sevindirici bir haber geldi. Genç çocuğun, bir arkadaşının evinde sağ olarak bulunduğu öğrenildi.
OKULA GİTMEK ÜZERE EVİNDEN AYRILMIŞTI
Bursa’nın Orhaneli ilçesine bağlı Altıntaş Mahallesi’nde yaşayan ve 8. sınıf öğrencisi olan 14 yaşındaki Burak Koçak, 5 Haziran sabahı okula gitmek amacıyla evden çıkmıştı.
Hacı Mustafa Öden İmam Hatip Ortaokulu’na gitmek üzere yola çıkan Koçak’ın, mahalle meydanında hareket eden servise binmediği ve okula ulaşmadığı fark edildi. Ailesi, çocuğun akşam eve dönmemesi üzerine çevrede arama çalışmaları başlattı.
ÇANTASI BULUNMUŞTU
Arama faaliyetleri sırasında, Altıntaş İlkokulu’nun bahçesinde Burak’a ait okul çantası bulundu. Ailenin durumu ilçe jandarma komutanlığına bildirmesiyle birlikte resmi arama çalışmaları hız kazandı.
100’DEN AŞAĞIN PERSONEL GÖREVLENDİRİLDİ
İhbar sonrası bölgeye sevk edilen ekipler, arama çalışmalarına hemen başladı. Bayramın ilk günü 50 kişilik bir ekip ile gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda herhangi bir ilerleme kaydedilmedi. Ardından ikinci, üçüncü ve dördüncü gün boyunca AFAD, JAK, Jandarma Asayiş, MAG-AME, UMKE, İNDAK, ANDA, KUMDAK ve MAGDER gibi çeşitli ekiplerden 100’den fazla personel, arama köpekleri ve dron desteğiyle ormanlık ve dağlık alanlarda çalışmalarını sürdürdü.