Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan son atama, tartışmaları beraberinde getirdi. Belediye Başkanı Bozbey’in yeğeni Furkan Bozbey’i yönetim kurulu başkanlığına atadığı iddia edildi. Furkan Bozbey, bu atamanın ardından Instagram hesabından BURKENT’in yeni yönetim kurulunu ve Mustafa Bozbey’in fotoğraflarını paylaştı. Kendisinin de yer aldığı fotoğrafın altına “BURKENT yönetimi Bursa’mıza hayırlı olsun” notunu düşen Bozbey, biyografi kısmına “BURKENT Yönetim Kurulu Başkanı” unvanını ekledi.
Ancak, yeğenin Bursa’daki kentsel dönüşüm, imar ve inşaat işlerinden sorumlu şirket BURKENT’in yönetim kurulu başkanlığına atanması tepkilere neden oldu. Sosyal medyada gelen tepkiler üzerine Furkan Bozbey, unvanını biyografi kısmından sildi ve hesabını gizliye aldı.
Yaşanan bu gelişmelerin ardından gazeteci İsmail Saymaz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile görüştüğünü açıkladı. Bozbey, yeğenin şirketin yönetim kuruluna atanması konusundaki düşüncesinden “tartışmalara mahal vermemek” adına vazgeçtiklerini ifade etti.