Adam Boehler, ABD Başkanı Donald Trump tarafından Rehine İşleri Özel Temsilciliğine atanmıştı.
Ancak, Boehler’in bu göreve adaylığını geri çektiği bildirildi.
Konuyla ilgili bilgiler, Axios’un isminin açıklanmadığı iki Beyaz Saray yetkilisine dayandırdığı haberinde yer aldı.
“Dünyanın dört bir yanında haksız yere alıkonulan kişileri evlerine geri getirmek için çalışmayı sürdürecek.”
Trump yönetimi içinden bir üst düzey yetkili, bu değişikliğin iki hafta önceden planlandığını ve Boehler’in, Senato’nun onayına gerek duymayan, daha geniş yetkilere sahip bir başkanlık elçisi olarak atanmasının hedeflendiğini öne sürdü.
Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karoline Leavitt, Axios’a yaptığı açıklamada, Boehler’ın esir takaslarına odaklanan özel bir hükümet çalışanı olarak görevine devam edeceğini duyurdu.
Leavitt, Boehler’ın Marc Fogel’ın Rusya’dan iade edilmesi için yürütülen müzakerelerde önemli bir rol üstlendiğini belirtti. “Dünyanın dört bir yanında haksız yere alıkonulan kişileri evlerine geri getirmek için bu kritik çalışmayı devam ettirecek.” diye ekledi.
NE OLMUŞTU
Adam Boehler’ın Katar’da Hamas yetkilileriyle bir araya gelerek, ABD vatandaşı esirlerin serbest bırakılması konusunu görüştüğü iddia edilmişti.
Filistinli kaynaklar, bu görüşmenin daha önce gerçekleştirilenlerden biri olmadığını ve Hamas’ın Amerikalı yetkiliye ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasına geçme gerekliliğini vurguladığını aktarmıştı.
Leavitt de, elindeki Amerikalı esirlerin kurtarılması için Hamas ile doğrudan müzakere yürütüldüğünü doğrulamıştı.