Ballymena’da Göçmen Karşıtı Protesto ve Şiddet!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belfast Telegraph’ta yayımlanan habere göre, sosyal medyada dolaşan görüntüler, Ballymena’da bazı göçmen karşıtı protestocuların evlerin kapı ve pencerelerini kırdığı, içeri eşyalar attığı ve perdeleri ateşe verdiği anları ortaya koyuyor.

İKİ EV ATEŞE VERİLDİ

Yangın çıkan evlere ulaşan itfaiye ekipleri, içeride kalan olup olmadığını kontrol etmek amacıyla solunum cihazlarıyla müdahale etti.

Olayın ilk bulgularına göre, iki evde ateş çıkarken, alevlerin komşu mülklere de sıçradığı bildirildi. Protestocular, yollara barikatlar kurarak trafiği engelledi. Ayrıca, sokakta meydana gelen küçük ölçekli bir yangın da itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Protestocular ile polis arasında gergin anların yaşandığı sırada, kalabalığın içinde maskeli bir kişinin polis araçlarına bir nesne fırlattığı görüldü.

POLİS: HERKESİ SAKİN KALMAYA VE SORUMLU ŞEKİLDE HAREKET ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ

Kuzey İrlanda Polisi (PSNI), Ballymena’daki olayların ardından halkı sakin olmaya ve sorumlu bir şekilde hareket etmeye davet etti.

Başkomiser Sue Steen, “Herkesi sakin kalmaya ve sorumlu şekilde hareket etmeye çağırıyoruz. Şiddet ve kargaşa, insanları daha büyük risklere maruz bırakır,” şeklinde konuştu.

Steen, polisin birincil amacının toplumun güvenliğini sağlamak olduğunu vurgulayarak, “Herkesten bizimle birlikte bu bölgeye hızlıca sakinlik getirmesini rica ediyorum,” dedi.

Öte yandan, bu olay, Antrim Kontluğu’nda 14 yaşındaki iki çocuğun bir genç kıza cinsel saldırıda bulunma suçlamasıyla Coleraine Sulh Mahkemesi’nde yargılandığı gün, olayların patlak vermesiyle yaşandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ballymena’da Göçmen Karşıtı Protesto ve Şiddet!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!