Bakan Göktaş: Her Hane İçin Bir Aile Danışmanı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, her hanenin bir aile danışmanına sahip olmasını istediklerini belirterek, “Nasıl her ailenin bir aile hekimi varsa, biz de her hanenin bir aile danışmanı olsun istiyoruz. Bu sayede mahalle mahalle ülkemizin sosyal risk haritasını çıkaracağız.” dedi. Türkiye’de doğurganlık oranlarının düşüşüne ilişkin açıklamalarda bulunan Göktaş, mart ayında TÜİK ile gerçekleştirdikleri “Türkiye Yaşlı Profili” araştırmasında Türkiye’nin yaşlı nüfusunun son 5 yılda yüzde 21,4 arttığını ifade etti. Türkiye’de doğurganlık oranının Avrupa standartlarına göre düşük olduğunu vurgulayan Göktaş, şu anda yüzde 1,51 olan oranın Türkiye nüfusunun kendini yenileme kapasitesi olan yüzde 2,1’in altında olduğunu belirtti.

Türkiye’nin genç nüfusunu artırmak ve doğurganlık oranlarını yükseltmek için kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Göktaş, “Bu çalışmaları sadece kendi Bakanlığımızla sınırlı tutmadan, diğer bakanlıklarla, paydaşlarla işbirliği içinde devlet politikası olarak ele alıyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Sağlık, Hazine ve Maliye bakanlıkları ile bir çalışma grubu oluşturuyoruz.” ifadelerini kullandı. Aile ve Nüfus Politikaları Daire Başkanlığını haziran ayında kurduklarını da belirten Göktaş, bu daire aracılığıyla saha çalışmaları yapacaklarını ve elde edilecek verilerle politikalarını belirleyeceklerini söyledi.

Göktaş, ailelerin ekonomik kaygılar nedeniyle çocuk yapmayı ertelediğine dair bazı iddiaları da eleştirerek, yurt dışı örneklerinin bu tezin doğru olmadığını gösterdiğini dile getirdi. Şiddetle mücadele konusunda da sıfır tolerans ilkesiyle hareket ettiklerini vurgulayan Göktaş, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda önemli adımlar attıklarını belirtti. Ayrıca, Emine Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen Gönül Elçileri Projesi kapsamında koruyucu ailelerin çocuk takibini kolaylaştırmak için çalışmalar yürüttüklerini açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Göktaş: Her Hane İçin Bir Aile Danışmanı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!