Azerbaycan Hava Yolları’nın (AZAL) Bakü-Grozni seferini gerçekleştiren Embraer 190 tipi uçağı, Kazakistan’a bağlı Aktau kenti yakınlarında trajik bir şekilde düştü.
Bu üzücü kazada, 38 yolcu hayatını kaybetti. Ancak son derece sevindirici bir şekilde 29 kişi hayatta kalmayı başardı.
PUTİN’DEN ÖZÜR MESAJI
Kazanın ön inceleme raporu, uçağın Rus hava savunma sistemlerinden ateşlenen bir füzeyle vurulduğunu ortaya koydu.
Rusya Federasyonu’nun Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu raporun ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile telefon görüşmesi gerçekleştirerek özür diledi ve kazanın nasıl gerçekleştiği hakkında bilgi verdi.
KAZA RAPORU ARALIK’TA AÇIKLANACAK
Kazaya dair sürmekte olan soruşturma ve inceleme sürecinde önemli bir gelişme yaşandı.
Kazakistan Ulaştırma Bakanı Yardımcısı Talgat Lastayev, düşen AZAL uçağı ile ilgili nihai raporun açıklanma süreci hakkında bilgiler paylaştı.
Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı’nın (ICAO) belirlediği standartlara göre uçak kazalarının soruşturulma süresinin bir yıla kadar uzayabileceğini ifade eden Lastayev, “Soruşturmanın nihai raporunun bu yıl aralık ayına kadar hazır olması bekleniyor.” şeklinde konuştu.