Ayvacık’ta Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ayvacık’ta gerçekleşen olayda, göçmen kaçakçılığıyla ilgili şaşırtıcı detaylar gün yüzüne çıktı. Bir MHP yöneticisinin oğlu olduğu iddia edilen Tunahan Adıgüzel’in rol aldığı sürat teknesinde, büyük miktarda uyuşturucu ile beraber dolar, Euro ve TL ele geçirildi. Ayrıca teknede yakalananlardan birinin PKK üyeliğinden tutuklanması dikkat çekti. Gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü gazetesindeki köşesinde olayın detaylarını paylaştı.

Çanakkale’de, 28 Mayıs’ta jandarma ve sahil güvenlik ekipleri, Ayvacık’taki Kumbağlar Limanı’nda Yunanistan bayrağı taşıyan ‘Nefeli’ adlı sürat teknesinde göçmen kaçakçılığı yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Operasyonda dörtü Türk, ikisi Yunan olmak üzere altı kişi gözaltına alındı.

Teknede 11 kilo 900 gram uyuşturucu ele geçirildi. Ayrıca aranan 10 şüpheliden biri PKK üyeliğinden tutuklanırken, diğeri ise uyuşturucu kullanmaktan gözaltına alındı. Tunahan Adıgüzel ve Atakan Görevin adlı şüphelilerin kullandığı iki araca el konuldu ve Adıgüzel’in üzerinden 2500 dolar, 2500 Euro ve 200 TL çıktı.

Gözaltına alınan dört Türk ve iki Yunan şüpheli göçmen kaçakçılığı suçundan, teknede yakalanan şahıslardan biri PKK üyeliğinden, diğeri ise uyuşturucu kullanmaktan tutuklandı. Bir İranlı ise Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Adıgüzel, yapılan operasyonla ilgili ifadesinde Sarıyer’de otel ve restoran işlettiğini belirtti. Göçmen kaçakçılığı için kiralediği iki araba ve üç arkadaşıyla birlikte faaliyet yürüttüğünü anlattı. Adıgüzel, internet üzerinde tanıştığı Yunanistan’da yaşayan ‘Azat’ adlı şahıs ile iş birliği yaptıklarını ve bazen müşteri başına daha fazla ücret aldıklarını söyledi.

Adıgüzel’in MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi olan babası Güven Adıgüzel, oğlunun göçmen kaçakçılığına karıştığını doğruladı. Güven Adıgüzel, oğlunu PKK’lıların kullandığını iddia ederek, büyük oğlu Cihanay’ın 50 bin Euro talep ettiğini aktardı. Ayvacık’taki operasyonun ardından Cihanay’ın PKK’lıların elinden kaçırıldığını söyleyen Adıgüzel, örgütün büyük oğlunu kullanarak iş yaptığını iddia etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ayvacık’ta Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!