Avustralya’da Yaşlı Kadınlarla Milyonluk Dolandırıcılık

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avustralya’da, yaşlı Asyalı kadınları hedef alan sahte ruhani şifacılar, “Aileniz tehlikede, kutsama şart” söylemleriyle milyonlarca dolarlık dolandırıcılık gerçekleştirdi.

Soruşturma sonuçlarına göre, bu şüphelilerin kurbanlarının büyük bir kısmı, yaşlı Asyalı kadınlardan oluşmakta. Artan dolandırıcılık vakalarının ve gelen ihbarların ardından başlatılan araştırmada, dolandırıcıların ruhani şifa argümanı ile kandırdıkları bireylere “lanet” ya da “kötü ruhlardan” korunmak için değerli eşyalarını kutsanmış bir çantaya koymalarını söyledikleri ve sonrasında bu çantaları alarak kayıplara karıştıkları belirlenmiştir.

DÜNYA ÇAPINDA BİR DOLANDIRICILIK

ABD, İngiltere, Kanada ve Yeni Zelanda gibi ülkelerde de son çeyrek yüzyılda benzer yöntemlerle dolandırıcılık vakaları meydana gelmektedir. Dolandırıcılar, yaşlı kurbanlarını aile bireylerinin lanetli olduğu ya da tehlikede olduğu konusunda korkutarak manipüle ediyor. Ardından, kötü ruhlardan korunmanın yegâne yolu olarak ellerindeki değerli eşyaların “ruhsal olarak temizlenmesi” gerektiğini iddia ediyorlar.

“SIRTLAN GİBİ SALDIRIYORLAR”

Güney Galler Polisi Dedektif Başkomiseri Guy Magee, bu dolandırıcılık yöntemini “gizli ve sinsi bir soygun” olarak tanımladı ve bu dolandırıcıların genellikle yaşlı ve savunmasız kadınları hedef aldığını, “Bir sırtlan sürüsü gibi davranıyorlar.” sözleriyle ifade etti.

MİLYON DOLARLIK VURGUNDA 2 GÖZALTI

Avustralya polisi, 80 dolandırıcılık ihbarını inceleyerek geniş kapsamlı bir soruşturma başlattı. 63 yaşındaki bir kadın, 3 milyon Avustralya doları (yaklaşık 2 milyon ABD doları) değerindeki dolandırıcılıkla ilgili olarak Sydney Uluslararası Havalimanı’nda gözaltına alındı. Suç ortağı olduğu iddia edilen 63 yaşındaki bir erkek ise ertesi gün Brisbane Havalimanı’nda, Çin’e gitmeye çalışırken yakalandı.

“ÇANTAYI AÇARSANIZ LANETLENİRSİNİZ”

Dolandırıcılık senaryosu genellikle benzer şekilde işlemiş. Kurbanlar, ruhani şifacı olarak tanıtılan dolandırıcılara yönlendiriliyor. Bu kişiler, kötü enerjiden arınmak adına para ve değerli eşyaların bir çantaya yerleştirilmesi gerektiğini talep ediyor. “Çantayı kutsanacak ama aylarca açmayın. Yoksa kötü talih sizi bulur.” diyerek korku yaratıyorlar. Gerçekte ise çantalar gizlice değiştiriliyor ve içindekiler alınıyor.

Öncelikle, Haziran ayında 77 yaşındaki bir kadının 130 bin Avustralya doları (yaklaşık 85 bin ABD doları) dolandırıldığı bir olayda iki şüpheli tutuklandı. Polis, 50 kişinin bu vurgunla bağlantılı olabileceğini bildirdi. 25 kişinin kimliği tespit edilirken, diğer 25’i güvenlik kameralarına yansımış durumda. Şimdiye kadar 11 kişi için tutuklama emri çıkarıldığı bilgisi verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Avustralya’da Yaşlı Kadınlarla Milyonluk Dolandırıcılık

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!